Vliv médií na osobnost středoškolské mládeže v prostředí domova mládeže - Valachovičová, Renata (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá vlivem médií na osobnost středoškolské mládeže, a to v prostředí domova mládeže. Teoretická část je věnována pojmům hodnota, hodnotová orientace, vymezení pojmu adolescence, popisu změn v tomto období, také volnému času a zájmům adolescenta. Dále pak přibližuje média, především různé pohledy na negativní i pozitivní vlivy a shrnuje oblast volnočasových aktivit. Hlavním cílem praktické části bude zjistit, k čemu mládež využívá internet, zda výchova mimo vyučování a režim domova mládeže ovlivňuje čas strávený na internetu, jestli žáci porušují či akceptují pravidla a vnitřní řád na domově mládeže při používání internetových médií a jestli existují významnější rozdíly mezi žáky ubytovanými a neubytovanými.
How media affect personality of the teenage students staying in the dormitory
Keywords: hodnota; adolescence; média; volnočasové aktivity; moral values; adolescence; media; leisure time activities