Účetní postupy v podniku vstupujícím do likvidace nebo insolvenčního řízení - Zeljković, Simona (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce je zaměřena na zpracování účetních postupů a práci likvidátora ve společnosti vstupující do likvidace nebo insolvence. Tyto postupy jsou ukázány na jedné konkrétní společnosti, postavené do tří výchozích situací. Tyto situace ovlivňují proces likvidace s cílem dosažení výmazu společnosti z obchodního rejstříku. Použitá metodologie spočívá v porovnání těchto tří výchozích situací a stanovení procesu likvidace. V první situaci se vychází ze skutečnosti, že společnost vlastní dostatečné množství majetku, kterým lze uspokojit věřitele. Druhá situace je postavena pro společnost dlouhodobě nevykonávající žádnou činnost. Třetí poslední výchozí situace je nastavena pro tuto společnost tak, že nevlastní dostatečné množství majetku, kterým by bylo možno uspokojit věřitele a vzniká nutnost vstoupit do insolvenčního řízení.
Accounting practices in company which is entering in liquidation or insolvency proceedings
Keywords: likvidátor; likvidace; účetnictví; insolvence; Liquidator; liquidation; accounting; insolvency