Vliv technologie pěstování heřmánku pravého (Matricaria recutita L.) na kvalitu produktu a jeho využití - Bouchalová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této diplomové práce bylo zjištění vlivu elicitorů a technologie pěstování na produkt a jeho využití. V literární části jsem se zabývala botanickou charakteristikou, agrotechnikou, farmakologickými účinky, chemickým složením účinných látek, metodami stanovení účinných látek a další. V praktické části jsem zjištovala vliv elicitorů na obsah účinných látek. Byl použit elicitor kyselina acetylsalicylová ve třech různých koncentracích, nízké [10-5 mol/l], /5 ASA/, střední [10-4 mol/l], /4 ASA/ a vysoké [10-3 mol/l] /3 ASA/. Na závěr jsem provedla statistické vyhodnocení a porovnala získané výsledky s výsledky publikací jiných autorů
Influence of chamomile cultivation technology (Matricaria recutita L.)and product quality and use
Keywords: Heřmánek pravý; Matricaria recutita L.; elicitor; kyselina acetylsalicylová; Chamomile; Matricaria recutita L.; elicitor; acetylsalicylic acid