Možnosti zvýšení efektivnosti mzdového systému podniku - Jančová, Alžběta (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá popisem a následným zhodnocením efektivnosti mzdového systému ve vybraném podniku. V teoretické části práce jsou zpracovány poznatky problematiky mzdového systému, včetně metod vedoucích ke zhodnocení efektivnosti mzdového systému. V praktické části práce je uveden popis vybraného podniku a jeho mzdového systému. V rámci analýzy jsou zde zpracovány ukazatele vedoucí ke zhodnocení efektivnosti lidského kapitálu, kterými jsou ukazatelé produktivity práce. Na podkladě výsledků vyplývajících z aplikované analýzy jsou v závěru praktické části práce uvedeny návrhy, které mohou vést ke zvýšení efektivnosti lidského kapitálu podniku.
Possibilities of increasing the effectiveness the payroll system of the company
Keywords: mzdový systém; mzdy; složky mzdy; systém zaměstnaneckých výhod; produktivita práce; payroll system; wage; wage components; system of employee benefits; labour produktivity