Zajatecký tábor a tábor nucených prací Vojna v dobové reflexi obyvatelstva Příbramska - Olbert, Michal (Jihočeská univerzita, 2009)
Má práce Tábor Vojna a jeho reflexe obyvateli na Příbramsku je pohled na tento tábor očima prostých lidí. Pro některé z nich toto místo znamenalo pracovní příležitost, pro jiné místo, kam by se nikdy nechtěli dostat. Popisuji zde vývoj tábora a jeho fungování jako celku - život v něm, těžbu uranu a jiné práce, které byly náplní denního režimu odsouzených. Z životních příběhů několika pamětníků si můžeme vytvořit obrázek o tom, jak lidé vnímali tábor Vojna a jestli měl nějaký vliv na jejich osobní život. V příloze můžeme najít lokalizaci, detailní plánek tábora a fotografie jak dobové, tak i ze současnosti.
Vojna Labour Camp" and its reflection amongst the inhabitants of Příbram region
Keywords: Příbram; pracovní tábor; tábor Vojna; Příbram; labour camp; Vojna camp