Sborový zpěv jako možnost aktivního trávení volného času v Jindřichově Hradci - Svobodová, Vladimíra (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá sborovým zpěvem jako možnou volnočasovou aktivitou v Jindřichově Hradci. Teoreticky popisuje volný čas a jeho využití, počátky duchovní a světské hudby. Charakterizuje pěvecké sbory, zpěvný hlas a roli sbormistra. Dále práce popisuje pěvecké sbory v Jindřichově Hradci, jako možnou volnočasovou aktivitu. Zabývá se jejich historií, současnou činností, sbormistry, sboristy a zpěvným repertoárem konkrétních pěveckých sborů. V práci je také zmíněn přínos sborového zpěvu.
Community singing as a possibility of active leisure in Jindřichův Hradec
Keywords: volný čas; zpěv; duchovní hudba; světská hudba; pěvecký sbor; hlas; sbormistr; free time; singing; spiritual music; secular music; choir; voice; choirmaster