Vývoj chovu pudlů - Štumpourová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce se zaměřuje na vývoj a chov plemene pudl od historie po současnost. Součástí je charakteristika plemene, využití, vývoj plemenného standardu a stručný popis chovu ve Velké Británii a USA. Dále je popsána organizace a chov v České republice od roku 1935 do roku 1975. V následujícím zhodnoceném období mezi lety 1996 až 2017 byl zjištěn a porovnán počet zapsaných jedinců, narozených vrhů a importovaných psů. V závěru práce je uvedeno zhodnocení zjištěných poznatků a doporučení pro chovatelskou praxi.
Development of poodles breeding
Keywords: Pudl; historie; standard plemene; chov; Česká republika; Poodle; History; Breed standard; Breeding; the Czech Republic