Rozvíjení řeči v mateřské škole - Mášová, Kristina (Jihočeská univerzita, 2010)
Námětem této bakalářské práce je popis vývoje řeči dítěte z hlediska ontogenetického a charakteristika řečového vývoje dítěte od narození do sedmi let věku. Dále se práce zabývá současnými společenskými změnami v souvislosti s rozvojem řeči. V praktické části se zaměřuji na zmapování podmínek pro rozvoj spontánního řečového projevu dětí v současné mateřské škole. Vlastním pozorováním a dotazníkovým šetřením jsem zjišťovala, jaké možnosti spontánní komunikace mají děti během denních činností v mateřské škole.
Speech Development in Kindergarten
Keywords: mateřská škola; média; komunikace; rodina; vývoj řeči dítěte; Kindergarten; media; communication; family; speech development of children