Drag and Drop API v HTML5 - Barabáš, Vít (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá novým způsobem ovládání webových aplikací pomocí techniky "Chyť a pusť" v jazyku HTML5. Práce se skládá ze dvou částí. První část práce se věnuje popisu DND API v HTML5. Součástí této části je analýza podpory napříč běžně používanými prohlížeči. Na první část navazuje praktická část skládající se z návrhu a následné realizace fotogalerie využívající DND API.
Drag and Drop API in HTML5
Keywords: Chyť a pusť; HTML5; AJAX; fotogalerie; jQuery; Drag and Drop; HTML5; AJAX; photogalery; jQuery