Popis turistických cest v regionu "Česká Kanada" (turistické cesty pěší, cyklistické, lyžařské a vodácké) - Kortanová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce popisuje pěší, cyklistické, lyžařské i jezdecké turistické trasy v České Kanadě (území mezi Novou Bystřicí, Kunžakem a Slavonicemi) ? na území zobrazeném turistickou mapou ,,Česká Kanada a Slavonicko? v měřítku 1:50 000. Úvodní kapitoly charakterizují řešené území z fyzickogeografické a sociálněgeografické stránky a je zde také rozbor použité literatury. Metodika práce vychází z diplomových prací podobného tématu obhajovaných na katedře geografie. Následuje popis jednotlivých turistických tras ? textový a v přehledných tabulkách (jsou zde informace např. o druhu povrchu, okolní krajině, památkách v okolí, geometrii trasy, a další). Díky těmto textům, tabulkám a přiložené mapě se zákresem popisovaných tras lze uskutečnit jednotlivé pěší, cyklistické, lyžařské a další turistické cesty. Závěrečná část práce je doplněna didaktickou transformací řešené problematiky. Přílohu tvoří fotografie a také slovník místopisných pojmů.
Description of the tourist routes in the region known as Czech Canada (hiking trails, bicycle trails, ski trails, water routes)
Keywords: Pěší; cyklistické; lyžařské a jezdecké trasy; fyzickogeografická stránka; sociálněgeografická stránka; popis turistických tras; slovník místopisných pojmů.; Hiking; bicycle; ski; and horse trails; physical; social; and geographical aspect; description of hiking trails; glossary of topographical terms.