Význam pohádky v životě dětí z MŠ Borovany - Velíšková, Klára (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem bakalářské práce je zachytit význam pohádek v životě dětí z Mateřské školy Borovany, kde bylo provedeno výzkumné šetření, kterého se zúčastnili pedagogové MŠ, žáci školky i jejich rodiče. Kvantitativně-kvalitativní šetření bylo uskutečněno na podzim 2016 za ochotné spolupráce ředitelky školy Bc. Boženy Velíškové, všech pedagogů a rodičů. Závěrem výzkumného šetření je shrnutí výsledků výzkumu, který zahrnoval dotazníkové šetření, pozorování a rozhovor s předškoláky. Výsledky ukázaly, že pohádky mají v MŠ Borovany své nezastupitelné místo, jsou pro vývoj dítěte předškolního věku důležité a k dětství neodmyslitelně patří.
The Meaning of a Fairy Tale in a Child´s Life in Borovany Nursery
Keywords: Pohádka; dítě předškolního věku; význam pohádky; výzkumné šetření; práce s pohádkou v MŠ Borovany; fairy tale; pre-primary school child; importance of fairy tales; research; fairy tale in Kindergarten in Borovany