Přeshraniční spolupráce ČR, a vybraného regionu v období 2007 - 2013 - Vostřáková, Klára (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce popisuje vývoj a význam přeshraniční spolupráce na území česko-rakouských hranic se zaměřením Euroregion Silva Nortica. Teoretická část zachycuje vývoj přeshraniční spolupráce od jejího vzniku po programové období 2007-2013. Aplikační část se soustředí na česko-rakouskou příhraniční oblast a operační program EÚS AT-CZ 2007-2013. Dále charakterizuje Euroregion Silva Nortica, jeho činnosti, výsledky a pozici v rámci česko-rakouské přeshraniční spolupráce.
The Cross-border co-operation Czech Republic, with a chosen region in period 2007 2013
Keywords: regionální politika; přeshraniční spolupráce; evropská územní spolupráce; česko-rakouské pohraničí; Euroregion Silva Nortica; období 2007 - 2013; regional policy; cross-border co-operation; European territorial co-operation; Austrian-Czech border region; Euroregio Silva Nortica; period 2007-2013