Vliv povodní a extrémních srážek na fytoplankton přehradních nádrží - Novotná, Jitka (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce představuje návrh projektu zabývajícího se možnými dopady povodní a extrémních srážek na složení, strukturu a dynamiku společenstva fytoplanktonu přehradních nádrží a následný vliv na kvalitu vody.
Impact of floods and extreme precipitations on phytoplankton assemblage in freshwater reservoirs