Analýza financování dlouhodobého majetku formou leasingu a úvěru - Burešová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu financování pořízení dlouhodobého hmotného majetku dle různých forem pořízení. Zabývá se především leasingem, úvěrem a vlastními finančními prostředky. Cílem je zhodnotit výhodnost těchto způsobů financování pro vybraný podnik. Teoretická část se zaměřuje na charakteristiku základních údajů. Popisuje dlouhodobý majetek, leasing, úvěr. Praktická část se zabývá jednotlivými druhy financování, které jsou hodnoceny z hlediska absolutní finanční náročnosti, nákladové náročnosti a z pohledu čisté výhody leasingu. Po ukončení analýzy se jeví jako nejvýhodnější forma pořízení financování dlouhodobého hmotného majetku leasingem.
Analysis of financing the acquisition of fixed assets in the form of leasing and credit
Keywords: dlouhodobý majetek; financování; leasing; úvěr; vlastní finanční prostředky; long-term assets; financing; leasing; loan; own funds