Analýza běžné mluvy v obci Zliv - Mayer, Matěj (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této dialektologické bakalářské práce bylo zjistit, zda a jaké charakteristické rysy se objevují v běžné mluvě rodilých mluvčích pocházejících ze Zlivi. Výzkum se opíral o materiály získané formou rozhovorů s respondenty tří generací (nejstarší, střední a nejmladší). Součástí přílohy bakalářské práce je částečný přepis těchto rozhovorů. Praktická část je věnována rozboru nahraných rozhovorů, v oddílu teoretickém jsou popsány znaky české nářeční skupiny, dále také jejích podskupin, a to především rysy jihozápadočeské nářeční podskupiny. Analýza byla provedena v rovině hláskoslovné, tvaroslovné a lexikální.
Analysis of Common Spoken Language in Zliv