Edukace policistů v otázkách postavení poškozeného a oběti v trestním řízení - Böhm, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce si klade za cíl vymezit pojem poškození a oběť v trestním řízení a vymezit postavení těchto subjektů za pomocí výčtu a analýzy jednotlivých oprávnění, které jim přiznává a garantuje trestní řád. Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku, která v sobě spojuje jak prvky trestněprávní v podobě procesních oprávnění výše zmíněných subjektů, tak i prvky občanskoprávní související s náhradou škody nárokovanou poškozenými v adhezním řízení, jakožto v současné době již nedílné součásti trestního řízení. Nedílnou součástí práce jsou praktické výstupy polostrukturovaný rozhovor s odborníky z dané oblasti a přílohový zajímavý materiál dokumenty z praxe, který najde uplatnění mezi laickou i odbornou veřejností.
Education of police officers on issues of the status of victim and the victim in criminal proceedings
Keywords: Náhrada škody; občanský zákoník; oběť; poškozený; právo; trestní řád; trestní řízení.; Damages; the Civil code; sacrifice; corrupt; law; criminal procedure; criminal proceedings.