Využívání dotačních titulů v rámci PRV dle Osy III, opatření 1 pro rozvoj Jihočeského kraje - Půlpytlová, Vendula (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce je zaměřena na využití Programu rozvoje venkova, detailně Osy III, opatření 1, na rozvoj venkovského prostoru v Jihočeském kraji. Komparována bude situace v Jihočeském kraji s celorepublikovým vývojem v této oblasti. V rámci řešení práce autorka provede analýzu využití finanční podpory na bázi podaných projektů. Autorka provede mimo jiné dotazníkové šetření mezi podnikatelskými subjekty a dalšími příjemci podpory, jak dalece přínosné byly jejich aktivity vzhledem k cílům Programu rozvoje venkova. Cílem práce bude zanalyzování konkrétních podmínek pro diverzifikaci v jižních Čechách a jejich zhodnocení na bázi projektů financovaných z Programu rozvoje venkova. V práci budou použity analytické metody historické, logické a komparační s využitím analýzy statistických údajů.
The use of subsidies by the RDP Axis III, measure 1 for the development of South Bohemian Region
Keywords: Evropská unie; rozvoj venkova; diverzifikace; zemědělství; turismus; dotace; Jihočeský kraj; European Union; rural development; diversification; agriculture; tourism; subsidies; South Bohemia