Hodnocení přínosu z rekreačního využití okolí Orlické nádrže v souvislosti s jejím vyčištěním. - Hanzlíková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce je zhodnotit rekreační potenciál území Orlické přehrady v případě jejího vyčištění. Předmětem zkoumání je hodnocení rekreačního využití pomocí ekonomických metod pro oceňování environmentálních statků a z hlediska lidského faktoru. Na základě provedených analýz v rámci získaných dat provést ověření, zda - li vyčištění Orlické přehrady přinese vyšší ekonomický přínos.
Evaluation of the contribution of the recreational use of the Orlik reservoir´s surronding in connection with its cleaning.
Keywords: ekonomické metody oceňování environmentálních zdrojů metoda kontingentního oceňování metoda cestovních výdajů znečištění vodní nádrže Orlík oceňování rekreačního území znečištění životního prostředí znečištění vod; economic valuation methods of environmental resources contingent valuation method method of travel expenses water pollution Orlik valuation of recreational areas pollution water pollution