Péče o umírajícího v domácím prostředí - Vachová, Marie (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce je koncipována v rovině teoretické i praktické. Teoretická část bakalářské práce je z části věnována využití možnosti hospicové a paliativní péče, a péči o umírajícího v domácím prostředí. Část práce přibližuje i roli sociálního pracovníka, a jeho podpory pro pečující. Výzkumná část je věnována respondentům, kteří doprovázeli své blízké. Na základě rozhovorů s nimi je zkoumána (zjišťována) jejich motivace k tomuto rozhodnutí. V této části práce je vytvořen prostor pro vyhodnocení výsledků, diskuzi a závěru. Práce je doplněna přílohami.
Care for the terminally ill people in a home environment
Keywords: umírání; smrt; doprovázení; hospic; hospicová péče; paliativní péče; domácí péče; sociální pracovník; dying; death; attending; hospice; hospice care; palliative care; home care; social worker