Rozvoj angažovanosti pracovníků podniku - Průšová, Jindřiška (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce je zaměřená na posouzení angažovanosti vybraných pracovníků ve výrobním podniku v období let 2002 - 2005. Podnik je anonymně označen jako "A". V podniku pracovalo v průběhu sledovaného období průměrně 280 pracovníků. Teoretická část popisuje důležitost angažovanosti pracovníků pro podnik a sleduje prvky, které ovlivňují chování a rozhodování pracovníků. Praktická část charakterizuje pracovníky výroby, manažery i administrativní pracovníky. Obsahuje analýzy charakteristik vybraných pracovníků v podniku podle profesního zaměření formou dotazníkového šetření. Byla použita statistická metoda - škálování. Byly získány tyto hlavní poznatky: - hlavní faktory jako požadavky pracovníků na zlepšení mezilidských vztahů, růst odměn za práci; - vyhovuje pocit dostatečné vzdělanosti k pracovnímu výkonu; - souhlasí s pracovními podmínkami podniku; - v hodnocení podřízenosti nejsou jednoznačné závěry. Podřízení pracovníci vytýkají přibližně jedné polovině manažerů manažerské schopnosti, přičemž zbývající hodnocení je opačné.
The Development Of Company Staff Involvement
Keywords: motivace k pracovní výkonnosti; hodnocení manažerů; řízení výroby; pracovní postoje.; motivation to working efficiency; evaluation of managers; production control; working bearings.