Řízení rizik spojených s poskytováním hypotečních úvěrů v době krize - Kohoutová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem mé diplomové práce byla analýza poskytování spotřebitelských úvěrů a hypotečních úvěrů ve v době finanční krize ve vybrané komerční bance. V teoretické části jsem vymezila důležité pojmy. Rozlišila jsem typy úvěrů, vysvětlila druhy bankovních rizik a jejich současné řízení. V praktické části jsem analyzovala zjištěné údaje a to objem vypůjčených financí a míry selhání jednotlivých úvěrů. Byly navržené nové metodiky zaměřené na eliminaci rizik v bance.
Management of risks associated with the provision of mortgage loans in times of crisis
Keywords: Spotřebitelský úvěr; hypoteční úvěr; úroková sazba a fixace; finanční krize; řízení rizik; nesdílené riziko; Consumer credit; mortgage; interest rate and fixation; the financial crisis; risk management; risk unshared