Etologické projevy dojnic ve vztahu k systému řízení krmného režimu - Štemberková, Jana (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem práce bylo získat údaje a formulovat poznatky o etologických projevech dojnic ve vztahu k systému řízení krmného režimu v zemědělském podniku Krásná Hora nad Vltavou a.s. na pobočce Petrovice, kde jsou chovány dojnice Holštýnského plemene.
Ethological manifestations of dairy cows in relation to the management system feeding regime
Keywords: dojnice; přihrnování krmiva; etologie; dairy cows; feeding; ethology