Rakouské standardy testování jako inspirace pro testování žáků ZŠ v České republice - Gorčíková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem této diplomové práce je najít inspiraci pro vytváření standardů testování pro Českou republiku. Teoretická část se zabývá současnou podobou standardů testování v České republice a dále pak standardy testování, které vznikly v evropských zemích, ve kterých už celoplošné testování žáků probíhá. V empirické části analyzuji rakouské standardy testování, které byly použity jako zdroj pro inspiraci vývoje českých standardů testování. Poté v následující části nazvané diskuze shrnuji, v čem se stávající české a rakouské standardy testování shodují a v čem naopak rozcházejí. Posledním bodem budou má doporučení pro vývoj českých standardů testování pro cizí jazyk.
Austrian testing standards like inspiration for pupil testing in the Czech Republic
Keywords: standardy testování; Česká republika; Rakousko; srovnání; doporučení; testing standards; Czech Republic; Austria; comparison; recommendation