Regulace emocí a represivní copingový styl - Pryková, Beata (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce je tvořena z části teoretické a praktické. Cílem teoretické části je seznámení se základními pojmy týkajícími se emocí a především pak emoční regulace, zmapování různých pohledů na možnosti emoční regulace a pozornost je dále věnována především represivnímu copingovému stylu. V závěru této části je zařazena krátká kapitola týkající se motivace a zvláště pak implicitních motivů. Celá tato část práce se opírá o prostudovanou odbornou literaturu. Praktická část obsahuje empirický výzkum, před jehož počátkem byl screeningovou metodou vyhledán menší soubor represorů, samotný výzkum pak mapuje subjektivní pohled těchto represorů na regulaci vlastních emocí a jejich implicitní motivační sklony. Na konci praktické části je shrnutí a zhodnocení výsledků.
Regulation of Emotion and the Repressive Coping Style
Keywords: emoce; regulace emocí; coping; represivní copingový styl; represor; implicitní motivy; emotions; regulation of emotions; coping; repressive coping style; repressor; implicit motives