Sekundární sirné metabolity česnekovitých rostlin - Curko, Petr (Jihočeská univerzita, 2013)
Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na rostliny podrodu Nectaroscordum, jejich význam, rozšíření a využití. Práce se také zabývá sirnými sloučeninami vyskytujícími se v rostlinách tohoto podrodu a jejich odlišnostmi od sloučenin vyskytujících se v cibuli kuchyňské (Allium cepa). Experimentální část bakalářské práce je zaměřena na izolaci a identifikaci nejvýznamnějších sirných sloučenin z rostliny Nectaroscordum siculum a na optimalizaci metody pro izolaci sirné aminokyseliny homoisoalliinu.
Secondary sulfur-containing metabolites of alliaceous plants
Keywords: podrod Nectaroscordum; Nectaroscordum siculum; homoisoalliin; subgenus Nectaroscordum; Nectaroscordum siculum; homoisoalliin