Hodnotový svět současné mládeže - Tománková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou hodnot, konkrétně pohledem na otázky autority mládeže ve věkové kategorii 15-30 let. Teoretická část objasňuje pojmy mládež, hodnota, žebříček hodnot a hodnotová orientace. Také se zaměřuje na vliv rodiny, školy a vrstevnických skupin na hodnotový systém současné mládeže. V teoretické části se dále blíže zkoumají masmédia a sociální sítě, jejich vliv na současnou mládež a role, kterou hrají v životě této mladé generace. Praktická část zkoumá pomocí techniky dotazníku hodnotový žebříček mládeže, rozebírá výběrový vzorek respondentů, analyzuje a srovnává jednotlivé dílčí výsledky za použití grafů.
Young People´s Values These Days
Keywords: mládež; hodnota; hodnotová orientace; masmédia; sociální síť; internet; youth; value; value systems; value orientation; media; social network; internet