Aktivizující metody a techniky učení v předmětu český jazyk a literatura na základní škole - Svobodová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce ?Aktivizující metody a techniky učení v předmětu český jazyk a literatura na základní škole? pojednává o aktivizujících metodách a jejich vlivu na zvýšení efektivity výuky a tvořivosti žáků. Cílem práce je prokázat efektivitu vhodných technik učení a aktivizujících metod ve výuce předmětu český jazyk a literatura. Snahou bylo zvýšit aktivitu žáků, vhodným vedením vyučovací hodiny je zaujmout probíraným učivem a dosáhnout vyšší tvořivosti u experimentální skupiny žáků na konci výzkumu.
Actuating methods and techniques of teaching in the subject of Czech language at primary school
Keywords: techniky učení; komplexní výukové metody; aktivizující výukové metody; education method; comprehensive training methods; actively education methods