Ekonomické a organizační aspekty zavedení elektronické evidence tržeb - Bartůňková, Kristina (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na jedno z nejaktuálnějších politických a ekonomických témat, kterým je elektronická evidence tržeb. Výzkumy Českého statického úřadu ukázaly, že nevykázané příjmy jsou ve výši 170 mld. Kč ročně, proto je toto opatření pro Českou republiku tak důležité. Práce se zaměřuje na objasnění všech důležitých pojmů z pohledu legislativy, vysvětlení účelu přijetí toho opatření, způsoby technického řešení pro podnikatele a vyhodnocení úspěšnosti první etapy elektronické evidence tržeb. Hlavním cílem bakalářské práce je vyčíslit náklady v prvním roce realizace elektronické evidence tržeb u třech vybraných subjektů. Práce obsahuje ještě dva dílčí cíle. Prvním z nich je vyčíslení nákladů na implementaci modulu EET do vybraných účetních programů a druhým je komparace názorů vybraných profesních komor a asociací.
Economic and Organizational Aspects of Introducing Electronic Registration of Sales
Keywords: Elektronická evidence tržeb; nevykázané příjmy; z pohledu legislativy; podnikatelé; fáze; Electronic Registration of Sales; unrecognized income; point of legislation; entrepreneurs; stages