Domácí vzdělávání jako soudobý alternativní proud - Neubauerová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá domácím vzděláváním žáků na prvním stupni základní školy, jeho pravidly i historií v České republice. Zaměřuje se na důvody, které vedou rodiče k tomuto typu vzdělávání a popisuje jeho pozitivní i negativní vlivy. Dále nabízí pohledy učitelů, kteří přezkušují dítě v režimu domácího vzdělávání a pohledy rodin, jež se rozhodly pro tento typ vzdělávání.
Home schooling as a contemporary alternative stream
Keywords: alternativní vzdělávání; domácí vzdělávání; individuální vzdělávání; unschooling; alternative education; homeschooling; individual education; unschooling