Analýza traumatických stavů u sprinterů v atletice a jejich následná eliminace a prevence v rámci nezbytné regenerace organismu - Dubová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem bakalářské práce je zjistit nejčastější a nejzávažnější zranění u rychlostně zaměřených sportovců atletických disciplín, jejich příčiny a následně zhodnotit a navrhnout vhodná preventivních opatření, sloužících k jejich minimalizaci. Teoretická část práce se zabývá charakteristikou jednotlivých rychlostních disciplín, analýzou traumatických stavů, následných metod regenerace a v neposlední řadě vlivem regenerace na sportovní výkon. K zajištění informací pro vlastní výzkumnou část slouží elektronická forma dotazníku pro vybranou skupinu atletů. Zjištěné výsledky výzkumu přinášejí přehled nejčastějších a nejzávažnějších zranění, jejich příčin a doporučení pro následnou eliminaci v rámci nezbytné regenerace organismu.
Analysis of the sprinter´s traumatic condition in athletics and elimination and prevention of regeneration of the organism
Keywords: sprint; traumatické stavy; zranění; regenerace a rehabilitace; prevence; sportovní výkon; sprint; trauma; injury; recovery and rehabilitation; prevention; sports performance