Proměna drogové scény z pohledu klientů a sociálních pracovníků adiktologických služeb - Jedličková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zabývá proměnou drogové scény. Teoretická část ve stručnosti přibližuje rozdělení drog, drogovou závislost, dále popisuje proměnu drogové scény a zmiňuje organizace, které jsou určené uživatelům návykových látek. V praktické části se setkáváme s rozhovory se sociálními pracovníky i uživateli návykových látek. Tyto rozhovory popisují proměnu drogové scény z úst "odborníků" i odborníků.
Transformation of the drug scene from the perspective of clients and social workers in addictological services
Keywords: droga; drogová scéna; drogová závislost; sociální práce; sociální služba; drug; drug scene; drug addiction; social work; social service