Zkoumání keltské tradice: magie, mytologie a uzdravování - Prokopcová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2007)
Obnova keltského dědictví a návrat k jeho odkazu je v dnešní době čím dál častější. Lidé hledají cestu z problémů, hledají odpovědi, bojí se o své zdraví, hledají sami sebe. Tato práce se zabývá především keltským odkazem v souvislosti s uzdravováním. První kapitola se zabývá koloběhem ročního cyklu Keltů, personifikací přírody a keltskými svátky. V druhé kapitole jsou představeni keltští bohové a bohyně v souvislosti s jejich léčivými funkcemi. Třetí kapitola pojednává o keltském rituálu v návaznosti na současné projevy rituálů novodobých Keltů. V poslední kapitole jsou rozebrány různé druhy keltského léčitelství, které jsou dodnes využívány v rámci uzdravovací léčby.
The Investigation of Keltic Tradition: Magic, Mythology and Healing