Přírodniny, jejich znalosti a využití v přírodovědné výchově v mateřské škole. - Kusová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2010)
Zuzana Kusová: Přírodniny, jejich znalosti a využití v přírodovědné výchově v mateřské škole (2010) V této bakalářské práci byly ověřeny znalosti přírodnin u žáků z vybraných mateřských škol. Dále bylo zmapováno využítí přírodnin v mateřských školách. A dalším cílem bylo seznámit se s některými metodami zjišťování znalostí žáků, nalézt vhodnou metodiku zjišťování znalostí a ověření možnosti jejího použití v mateřských školách. Pro zjišťování znalostí přírodnin u žáků byla ředitelkami mateřských škol zvolena metoda formou vycházky a rozhovoru o přírodninách a pozorování přírodnin v přirozeném prostředí.
Living Things, their Knowledge and Use in Life Science Preschool Education.
Keywords: přírodniny; mateřská škola; znalosti; využití; product of nature; nursery school; knowledge; usage