Rozvoj drogové závislosti u dospělých osob s ohledem na jejich vývoj v předškolním a školním věku. - Fendrychová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce si klade za cíl zjistit, zda sociální prostředí dítěte v období předškolního a školního věku má vliv na vznik budoucí závislosti. V teoretické části budou vymezeny pojmy předškolní období, školní období, závislost, socializace a vytváření vztahů s rodinou. V praktické části se bude zkoumat prostřednictvím polostrukturovaného rozhovoru vztah mezi sociálním prostředím a vznikem závislosti.
The development of drug addiction of adults with respect to their development in preschool and school age
Keywords: Kvalitativní metoda výzkumu; drogová závislost; sociální prostředí; rodinné prostředí; školní věk; předškolní věk; Qualitative research; drug addiction; social environment; family environment; school age; pre-school age