Komiks a jeho využití v literární výchově ve volném čase - Breicha, Emanuel (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se věnuje tématu komiks a jeho využití v literární výchově ve volném čase mládeže. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část představuje různé pohledy autorů na téma komiks, mapuje jeho specifika i historii. Dále předkládá výsledky výzkumů českého čtenářství a zařazení komiksu do jejich souvislostí včetně představení několika konkrétních komiksových děl. Praktickou část tvoří projekt volnočasového literárního klubu. V rámci projektu klubu jsou představeny a v praxi ověřeny metody práce s komiksem za účelem rozvoje čtenářství ve volném čase.
Comics and its use in literary education in leisure time
Keywords: literatura pro děti a mládež; literární výchova ve volném čase; komiks; literární klub; literature for children and youth; leisure literary education; comics; literary club