Význam homotoxikologie ve vztahu ke zdraví člověka - Krčmárová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2020)
Tématem této bakalářské práce je význam homotoxikologie ve vztahu ke zdraví člověka, kdy se nejprve budeme zabývat v teoretické části práce obecným vymezením základních pojmů na dané téma, a to včetně detoxikace v souvislosti s posilováním imunity, osvobozením organismu člověka od odpadů látkové výměny anebo v souvislosti s výživou a zdravotními účinky potravin, léčbou či podpůrnými prostředky detoxikace, a to kromě homeopatie, gemmnoterapie či hydroterapie, především fytoterapií. Hlavním cílem práce je podat ucelený přehled o významu homotoxikologie ve vztahu ke zdraví člověka, a to jak v tuzemsku, tak i v zahraničí, a to na základě rešerše české i zahraniční literatury, odborných článků, studií a výzkumů v oblasti homotoxikologie.
The importance of homotoxicology in relation to the human health
Keywords: Homotoxikologie; fytoterapie; detoxikace; zdraví; Homotoxicology; phytotherapy; detoxification; health