Pěstování pšenice v NORI, k. s., ZD Přešťovice a Farm - Administration - Křivan, Václav (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce na téma pěstování pšenice v Nori, k. s., ZD Přešťovice a Farm Administration s. r. o. porovnává jednotlivé technologie pěstování vybraných odrůd pšenice ozimé ve zmíněných podnicích. V těchto podnicích byly vybrány pozemky s odrůdami podobných vlastností a na těchto pozemcích bylo prováděno sledování výnosových prvků (počet rostlin na m2, počet klasů na m2, počet zrn v klasu a HTZ), dále byly odebrány vzorky ze sledovaných odrůd pšenice v jednotlivých podnicích a byla stanovena objemová hmotnost. Výsledky ze sledování jsou pak vyhodnocovány, porovnávány a diskutovány. Vypočtená nebo zjištěná data, v průběhu technologie pěstování v uvedených podnicích, pak byla využita k závěrečným doporučením. Jednotlivé podniky uskutečnily u všech sledovaných odrůd vyšší výnos než celorepublikový průměr, s výjimkou odrůdy Cubus v podniku Nori.
Growing of wheat in NORI, k. s., ZD Přešťovice and Farm - Administration
Keywords: pšenice ozimá; výnosové prvky; tvorba výnosu; winter wheat; yield components; production yield