Environmentální problematika na stránkách časopisů pro děti a mládež - Marková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá environmentální problematikou na stránkách časopisů pro děti a mládež. V teoretické části se zaměřuji na průřezové téma Environmentální výchova, které vychází z Rámcového vzdělávacího programu a napomáhá mladým lidem ve školním prostředí utvářet společensky žádoucí chování a hodnoty nezbytné pro naši budoucnost. Praktická část se zabývá analýzou obsahu stanovených titulů, která ozřejmí výskyt stanovené problematiky. Důležitou součástí je začlenění časopisů do výuky environmentální výchovy. Nedílnou částí je vypracování výukových jednotek a jejich realizace na druhém stupni základní školy.
Environmental issues on the pages of magazines for children and youth
Keywords: environmentální výchova; děti; mládež; environmentální problematika; časopisy pro děti; environmental education; children; youth; environmental issues; magazines for children