Jaromír Bažant - profil skladatele - Schröpferová, Alena (Jihočeská univerzita, 2006)
Diplomová práce pojednává o hudebním skladateli, dlouholetém pedagogovi Konzervatoře v Plzni a významné osobnosti hudebního života Západočeského kraje Mgr. Jaromíru Bažantovi. V práci je věnována zvláštní pozornost tvorbě, ve které autor dosáhl mezinárodního uznání. Jde především o díla pro akordeon, housle a klavír.
Jaromir Bazant - a profile of composer