Smrt a umírání z pohledu pracovníka přímé péče v malém zařízení pro seniory - Tejkalová, Blanka (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá možnostmi zlepšování poskytování paliativní péče v instituci jako je sociální pobytové zařízení, faktory, které poskytovanou paliativní péči ovlivňují. To vše z pohledu pracovníka přímé péče zaměstnaného v tomto zařízení. Zařízením je středisko Blanka Diakonie ČCE v Písku, které svým klientům poskytuje komplexní kvalitní sociální služby. Tato kvalita je dána i zaměstnanci, kteří svoji práci vykonávají s láskou a mají snahu své služby stále více zkvalitňovat.
The death and the dying in a view of a worker in a direct care in a small establishment for seniors
Keywords: smrt; paliativní péče; hospic; zařízení pro seniory; eutanázie; doprovázení umírajících.; death; palliative care; hospice establishment for the seniors; euthanasia; accompany the dying.