Pravěk a raný středověk na Vltavotýnsku - Tomasko, Jakub (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá vyhodnocením dosavadního poznání pravěkého až raně středověkého osídlení ve sledovaném mikroregionu Vltavotýnska a jeho následnou komparací s blízkým regionem Bechyňska a to zejména pro dobu bronzovou. Pro potřeby dané práce byla použita rešerše všech dostupných pramenů a následné vyhodnocení výsledků pomocí nástrojů GIS.
Prehistry and Early Medieval Age in the region of Týn nad Vltavou
Keywords: Pravěk; raný středověk; Vltavotýnsko; GIS; archelogie; Prehistory; early medieval age; Vltavotýnsko; GIS; archaelogy