Posouzení stability polních cest na podkladě starých map pro potřeby pozemkových úprav v katastrálním území Kladné - Čadová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá analýzou časového vývoje stability cestní sítě v katastrálním území Kladné. První kapitola pojednává o soupisu použitých mapových děl a jejich charakteristik. Následující kapitola poukazuje na jednotlivé použité analýzy pro porovnání cestní sítě, její polohové odchylky a celkový vývoj území v průběhu tří staletí, od dob Marie Terezie až po současnost.
Stability analysis of rural roads on the old maps basis for landscaping needs
Keywords: cestní síť; stabilita cestní sítě; vývoj cestní sítě; analýza cestní sítě; road network; road network stability; road network development; road network analysis