Přírodní zajímavosti okolí Rakovníka a jejich využití v přírodovědě a vlastivědě. - Hrbková, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce se zabývá využitím metody vycházek a exkurzí v hodinách přírodovědy a vlastivědy (prvouky) v blízkém okolí Rakovníka. Obsahuje čtyři vycházky a jednu exkurzi do muzea, určené převážně pro žáky 3., 4. a 5. ročníků základních škol. Ke každé vycházce je vytvořen pracovní list, k některým alternativní varianty.
Natural places of interest around the town Rakovník and their use in Natural Science and Homeland Study
Keywords: prvouka; přírodověda; vlastivěda; vycházky; Rakovník; natural science; homeland study; excursion; Rakovník