Analýza provádění Lisabonské strategie s důrazem na environmentální pilíř - Vášová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2008)
Tématem bakalářské práce je přiblížení vzniku, vývoje a fungování Lisabonské strategie v obecné rovině. Cílem této práce je analyzovat environmentální pilíř na evropské úrovni i v České republice. V úvodních kapitolách jsou představeny hlavní směry, cíle a hodnocení Lisabonské strategie. Následující kapitoly nastiňují účast České republiky v Lisabonském procesu. Jádrem práce je analýza environmentálního pilíře, jeho postupů a budování v rámci Evropské Unie a České republiky.
Analysis of implementation of the Strategy of Lisbone with emphasis on its environmental pillar
Keywords: environmentální pilíř; lisabonská strategie; Environmental pillar; Lisbon strategy