Co zrcadlí zrcadlový test - literární rešerše - Pintová, Radka (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce pojednává o užití zrcadlového testu ke stanovení kognitivních schopností u zvířat. Je podán přehled o zrcadlových testech u kytovců, primátů a chobotnatců. Je učiněn závěr o vhodnosti použití tohoto testu na základě biologie daného druhu.
What the Mark and Mirror Test reflects (review)
Keywords: zrcadlový test; sebe-rozpoznání; sebe-uvědomění; šimpanz; gorila; slon; delfín; mark and mirror test; self-recognition; self-awareness; chimpanzee; gorilla; elephant; dolphin