Marketing a jeho role při formování zážitkových produktů cestovního ruchu v Plzni - Denková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem diplomové práce je, jak už sám název napovídá, zhodnocení role marketingu při formování zážitkových produktů cestovního ruchu. Na počátku diplomové práce jsou stanoveny cíle a hypotézy práce, ty jsou v závěru buď vyvráceny, nebo potvrzeny. V kapitole s názvem: ''Literární rešerše'' jsou pak vymezeny jednotlivé pojmy, týkající se dané problematiky. Hlavní část práce je rozdělena na analýzu cestovního ruchu v Plzni, součástí této analýzy je i SWOT analýza. Dále pak jsou v práci zhodnoceny výsledky rozhovorů probíhajících v cestovních kancelářích (dále jen CK). V další části práce je analýza jednotlivých částí navrhovaného produktu. V poslední části bude marketingový návrh produktu (package), na kterém se bude podílet více soukromých subjektů, ale i město Plzeň.
The event marketing and its role at formation of tourist trade's products in the Pilsner City
Keywords: Zážitkový cestovní ruch; Produkt cestovního ruchu; Marketing cestovního ruchu; Marketingový mix cestovního ruchu; Pivovar a Pivovarské muzeum; Adventure tourism; Tourist product; Marketing of tourism; Marketing mix in tourism; Brewery and brewery museum