Vyhodnocení hlukové zátěže při různých způsobech chovu nosnic. - Šizlingová, Václava (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá vyhodnocením hlukové zátěže při různých způsobech chovu nosnic. Cílem je měřit a porovnat hlukové zatížení v klecovém chovu nosnic a chovu nosnic na hluboké podestýlce a v jeho okolí. Naměřené hodnoty zpracovat a za pomocí vzorců vyhodnotit maxima, minima a ekvivalentní hladiny hluku. Dále pak porovnat s limity v předepsaných hygienických a zákonných normách hladin hluku. V případě překročení těchto norem navrhnout opatření vedoucí ke zlepšení stavu.
Evaluation noise load on different ways breeding of laying hens.
Keywords: Hluk; zvuk; sluch; ucho; decibel; poruchy; měřící technika; ekvivalentní hladina akustického tlaku; limity hluku; normy hluku; opatření; Střížov; volný chov; klecový chov; hala; nosnice.; Noise; sound; hearing; ear; decibel; disorders; measuring technique; equivalent sound pressure level; noise limits; standards noise; measures; Střížov; free breeding; cage breeding; hall; laying lens.