Technika a metodika nácviku bloku ve volejbale - Barák, Jiří (Jihočeská univerzita, 2007)
Tématem této bakalářské práce je ověření a nácvik blokařských předpokladů.Podkladem práce bylo testování hráčů VK České Budějovice a hráčů Volejbal Brno. Obě družstva byla otestována stejnými pohybovými testy. Naměřené výsledky byly porovnány a statisticky vyhodnoceny. Cílem této práce je pomocí nácviku blokařských dovedností zjistit úroveň blokování týmů VK České Budějovice a Volejbal Brno.\\
Technology and methodology training block in volleyball
Keywords: blok; dovednost; družstvo; hráč; testování; volejbal\\; block; player; skills; tests; team; volleyball\\