Percepce welfare savců návštěvníky vybrané ZOO - Smrčková, Nela (Jihočeská univerzita, 2020)
Welfare zvířat, tedy pohoda zvířat či stav úplného fyzického a psychického zdraví zvířete, které by mělo být v souladu s prostředím, je velmi důležitým aspektem v chovu zvířat v zajetí, ať už se jedná o zvířata hospodářská,kožešinová, cirkusová či o zvířata v zoologických zahradách. Cílem diplomové práce je zjištění úrovně zájmu návštěvníků zoologických zahrad o welfare savců chovaných ve mnou vybrané zoologické zahradě. Dalším cílem práce je identifikace potenciálních rozdílů v percepci welfare zvířat mezi rozdílnýmiskupinami návštěvníků zoologických zahrad. Práce byla uskutečněna v zoologické zahradě, kde je chováno přes 80 druhů savců. Výsledky budou zpracovány z primárních dat, která budou získána dotazníkovým šetřením mezi návštěvníky zoologické zahrady. Tázáni budou návštěvníci různých věkových kategorií, přičemž počet dotazovaných mužů i žen bude rovnoměrný. Data budou zpracována pomocí popisné a srovnávací statistiky.
Visitor perception of ZOO mammals welfare
Keywords: zoo; návštěvník; zvíře; welfare; zoo; animal; visitor; welfare