Chov prasat v podmínkách subtropické Afriky - Mukosha, Chisenga Emmanuel (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem bakalářské práce bylo analyzovat různé způsoby chovu prasat v subtropických oblastech Afriky. Prasata jsou jedním z nejproduktivnějších a rychle rostoucích hospodářských zvířat, která mohou přeměnit zbytky potravin na cenné produkty. Chovají se především pro produkci masa a tuku, ale využívají se i v dalších sektorech (kosmetický průmysl, farmaceutický průmysl, zdravotnictví atd.) a mohou se chovat také v alternativních systémech chovu. Bakalářská práce analyzuje reprodukční a produkční vlastnosti prasat a zmiňuje faktory, které užitkové vlastnosti prasat ovlivňují. Jsou v ní také popsány nemoci prasat, které významně ovlivňují užitkovost zvířat, a tím ekonomiku jejich produkce.
Pig breeding in subtropical conditions of Africa
Keywords: prase; reprodukční ukazatele; produkční ukazatele; chov; technologie chovu; nemoci; pig; reproduction performance; production performance; breeding; technology; diseases